Tire Discounters

Building Architecture- Large Scale (>10,000 sf)

Project Narrative

The new headquarters for Tire Discounters consolidates their growing operations into a vertically organized historic building located in downtown Cincinnati. The scrappy company that is now in its second generation of ownership, deployed a hybrid strategy of open workstations and enclosed office spaces on the upper levels, while reserving the ground floor for collaborative social gathering and workspace for everyone including outside vendors and consultants.

The compact footprint of the 6-story building is connected from top to bottom with a delicately placed open stairway. In addition to providing circulation between the floors, the openings allow everyone to feel a greater sense of connection to the other people in the building. Smaller collaborative spaces are organized around the central stair so that people moving up and down can see others working together along the way.

The interior design takes advantage of the rawness of the existing concrete structure. Finish materials like drywall and dropped ceiling are used sparingly, and often minimized with color or super-graphics. Additional raw materials like OSB and steel add to the scrappy feel of the space, further capturing the ethos of the company.

Speciality Awards

Project Details

Submission Category

Building Architecture- Large Scale (>10,000 sf)

Date of Completion

March, 2021