Hillrom Innovation Center

Building Architecture- Large Scale (>10,000 sf)

Project Narrative

At 4,200 SF, the striking new addition is only about half the size of what the client initially imagined. But by coupling a smaller addition with a renovation of the existing office, the design was able to create a more efficient, collaborative, and inspiring space for all while properly expressing HIllrom’s culture of innovation.

Clad with metal and translucent polycarbonate panels, the new addition reflects the changing quality of the day’s light and communicates the dynamic nature of the client. The addition also simplifies the circulation path while receiving employees through an entrance that affirms the value of their work. Providing the privacy needed to protect proprietary research, the polycarbonate panels open the labs up to diffused natural light.

Refreshed with new finishes throughout, the interior has been completely reorganized. The old, meandering circulation path has been replaced by a grid of boulevards that are wide enough to maneuver Hillrom Hospital Beds through.

Glass-encased conference and team rooms enable collaboration while opening clear lines of sight, so the interior feels more spacious, intuitive, and connected. Infused with natural light, the new space fosters a sense of wellbeing while enabling employees see the layers of activity that contribute to the company’s success.

Speciality Awards

Project Details

Submission Category

Building Architecture- Large Scale (>10,000 sf)

Date of Completion

January, 2021

Owner/Client

HillRom

Design Firm(s)

GBBN

Project Team

Aaron Fritch, Katie Coulson, Chad Burke

Photoraphers

Ryan Kurtz