JP Morgan Chase Community Hall

Experiential Graphics- Small Scale (features or elements)

Project Narrative

JPMorgan Chase & Co. wanted to create a place within its new Dallas flagship campus for people to gather and connect. The client asked that the space be unique, memorable, and very “Texas”. At the same time, they wanted to minimize the presence of two large parking garages surrounding a newly created Town Center. The resulting concept was Community Hall.
We developed a garage screening design that extends the natural landscape of the park-like setting onto the garage surface. We transformed the garage into a picturesque backdrop inspired by the striking mountainous horizons found in rural Texas. To create the concept, we used three techniques that all added something special to the experience. For the sky we digitally printed perf-look clouds, for the mountains we used facetted louvers to add depth and accentuate shadow, and at the main corner there are kinetic tiles that dance with the wind and focus your attention on the entrance to Community Hall.
With the scene set, we then concepted the entry and interior experience features within the hall. At the foot of the mountains sits a rusty truck, parked outside of a “weathered shack”. The truck acts as signage for the space and signals where to enter, but it’s the familiar Texas bar-like elements, looping western movies and alluring interactive inside that draws you in. To provide employees with a fun opportunity to connect and stay connected we developed an interactive flip-disc display, in the shape of Texas with a motion tracking modes, animations, and announcements.

Speciality Awards

Project Details

Submission Category

Experiential Graphics- Small Scale (features or elements)

Date of Completion

June, 2021